Cripta

La Cripta
La Cripta
La Cripta
La Cripta
La Cripta
La Cripta


Fundació L'Olivar

L’Olivar és, abans de res, un somni en procés d'elaboració. Parteix de la idea de viure i de crear definitivament en un entorn rural. Es una finca d'oliveres de 6 Ha. al poble de Ventalló, a l'Alt Empordà, reconvertida ara en un projecte artístic. Es troba en una situació privilegiada, a 5 minuts de Sant Martí d'Empúries, a 25 minuts de Girona i a 15 minuts de Figueres, i gaudeix d'unes extraordinàries vistes del Canigó i del parc natural de l’Albera.

La Fundació Privada l’Olivar treballa des del 2004 per la creació d’un fons d’art de l’obra de l’escultor Enric Pladevall, així com per difondre la seva producció al públic en general a través d’exposicions permanents. Una part  serà un jardí d'escultures que  interrelaciona creació i natura: les peces no només estaran integrades en la natura sinó que la mateixa natura en podrà formar part del resultat final. L'altra part de la col·lecció serà un espai expositiu on es podran visitar les obres més recents.

Es podran veure des d’una selecció de peces del Museu de Primavera que es van presentar a la Fundació Joan Miró (Barcelona) l’any 1980, fins a les obres que es realitzaran especialment per a aquest projecte, passant pel Pladevall Virtual Project  que es va mostrar a la Galeria Maeght (Barcelona)  l’any 2001 i d’altres.

La Fundació  pretén també promocionar artistes novells mitjançant la realització de tallers pràctics, conferències i altres activitats didàctiques. En aquest sentit  es va realitzar l’any 2016 el projecte OLIVART, unes residencies per a joves artistes internacionals sota el programa Art/Natura.