5-Olivar
11 octubre 2019

L’Olivar

L’Olivar és una finca d’oliveres de 6 Ha. en el poble de Ventalló, a l’Alt Empordà, reconvertida ara en un projecte artístic. Es troba en una situació privilegiada, a 5 minuts de Sant Martí d’Empúries, a 30 minuts de Girona i a 15 minuts de Figueres, i gaudeix d’unes extraordinàries vistes del Canigó i del parc natural de l’Albera.
L’Olivar. Col·lecció Pladevall
L’Olivar. Col·lecció Pladevall és, sobretot, un somni en procés d’elaboració, que comença l’any 2000. Parteix de la idea de viure i de crear definitivament en un entorn rural (en aquest sentit cal recordar la sèrie Tità, que va néixer fa trenta-cinc anys, i en la qual ja es exploraven les relacions entre el món natural i el món tecnològic).
Es tracta de fer realitat una acurada col·lecció oberta a tothom. Una part serà un jardí d’escultures que interrelacionarà creació i natura: les peces no només estaran integrades en la natura sinó que la mateixa natura podrà formar part del resultat final. L’altra part de la col·lecció serà un espai expositiu on es podran visitar les obres més recents.
Es podran veure, des d’una selecció de peces del Museu de Primavera que es van presentar a la Fundació Joan Miró (Barcelona) l’any 1980, fins a les obres que es realitzaran especialment per a aquest projecte, passant pel Pladevall Virtual Project que es va mostrar a la Galeria Maeght (Barcelona) l’any 2001 i d’altres.
Fundació Privada L’Olivar. Col·lecció Pladevall
Neix com a Fundació Privada sense ànim de lucre destinada a la creació d’un fons d’art de l’obra de l’escultor Enric Pladevall, així com per difondre la seva producció al públic en general a través d’exposicions permanents. També pretén promocionar artistes novells mitjançant la realització de tallers pràctics, conferències i altres activitats didàctiques. Una de les activitats que la Fundació ha dut a terme és el programa OLIVART 2016 per a joves artistes internacionals sota el lema, Art-Natura-Paisatge, aquests van residir, treballar i exposar les seves obres durant la primavera-estiu d’aquest any a l’Olivar de Ventalló.